top of page
Zoeken
  • Sint en Piet Bollenstreek

Sinterklaas en de zonnepanelen uitdaging

In het kasteel van Sinterklaas was iets heel grappigs aan de hand. De Pieten, die altijd zo vrolijk waren, waren in de gymzaal aan het nadenken over iets belangrijks. Ze wilden weten hoe ze veilig konden doen op de daken met zonnepanelen in Nederland. Want die daken waren soms glibberig!

De Pieten hadden allemaal gekleurde kleren en gestreepte sokken aan. Ze zaten met elkaar te praten en pepernootkruimels lagen overal op de vloer. "Hoe kunnen we voorkomen dat we uitglijden op de gladde daken?" vroeg Hoogtepiet terwijl hij probeerde een koprol te maken en bijna tegen de muur botste.

Glibberpiet dacht even na en zei, "Misschien moeten we schoenen met zuignappen proberen?" Hij haalde zijn schoenen uit en plakte zeewierzuignappen onder zijn voeten. Hij schoot de lucht in en bijna tegen de schoorsteen. "Bijna perfect!" lachte hij.

Maar toen kwam KrabbelPiet met het gekste idee. Hij wilde dat iedereen grote opblaasbare zwaanvleugels droeg. "Dan kunnen we als zwanen over de daken glijden!" zei hij terwijl hij zelf door de lucht zweefde en bijna de lamp raakte.

Terwijl iedereen om de grappige ideeën moest lachen, kwam Sinterklaas binnen met zijn paard Ozosnel. Hij hoorde de Pieten praten en vroeg om hulp. "Hoe kunnen we Ozosnel helpen om veilig over de daken te gaan? Hij is bang om uit te glijden."

De Pieten dachten samen na en bedachten allerlei rare ideeën. Stelten voor Ozosnel, ski's met pluche zolen, zelfs een grote hamsterbal waar Sinterklaas in kon rollen.

Maar toen stond de Gympiet op. Hij glimlachte en zei, "Ik heb een goed idee, Sinterklaas. Wat als we speciale schoenen maken voor Ozosnel met antislip zolen? Die zorgen ervoor dat hij niet uitglijdt."

Sinterklaas knikte blij. "Dat klinkt als een slim plan, Gympiet. Laten we dat proberen."

De Pieten gingen meteen aan het werk. Ze maakten antislip zolen voor Ozosnel en zetten ze aan zijn hoeven. Ozosnel hinnikte van plezier en rende meteen over de glimmende zonnepanelen zonder uit te glijden. Sinterklaas was opgelucht.

En zo vierden ze het leukste Sinterklaasfeest ooit. De pepernoten smaakten heerlijk en de chocolademelk was precies goed. De kinderen lachten, de Pieten hadden speciale schoenen, en Ozosnel kon veilig over de daken lopen. Het was een feest om nooit te vergeten!


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page