top of page
Zoeken
  • Sint en Piet Bollenstreek

"Bakpiet's grappige Pepernotenfestijn!"

Bijgewerkt op: 25 okt. 2023

In het gezellige dorpje Zwieberdam woonde Bakpiet, een vriendelijke maar ietwat klungelige bakker. Bakpiet werkte in de bakkerij van Sinterklaas, waar hij elke dag zijn best deed om de lekkerste pepernoten te bakken. Maar er was één probleem: hij had het recept voor pepernoten gekregen van Sinterklaas zelf, en dat recept was zo ingewikkeld dat het leek alsof het door een professor was geschreven.


Op een koude decemberochtend begon Bakpiet weer met goede moed aan zijn taak. Hij haalde het oude, vergeelde recept tevoorschijn en las het aandachtig door. Het recept was bezaaid met moeilijke woorden als "pepernotenmixer" en "kaneelstaf". Bakpiet krabde zich in zijn krullende bakkersmuts en zuchtte diep. Hij had geen idee wat die dingen waren!


Terwijl Bakpiet begon met het mengen van de ingrediënten, kwam er een stoet van kleurrijke pieten de bakkerij binnen. Daar was Knutselpiet met zijn gekke bril, Muziekpiet met zijn vrolijke trompet en zelfs Draaiorgelpiet met zijn enorme draaiorgel op wielen. Ze hadden gehoord van Bakpiet's pepernotenproblemen en besloten te helpen.


Knutselpiet pakte een stukje karton en maakte er een kegelvormig ding van. "Dit is een pepernotenmixer, Bakpiet!" riep hij enthousiast. Bakpiet keek verbaasd naar het karton. "Echt waar?"


Muziekpiet blies op zijn trompet en zorgde ervoor dat het deeg begon te dansen en te springen. "Nu danst het deeg als een echte Piet, Bakpiet!"


Draaiorgelpiet speelde een vrolijk deuntje op zijn orgel en liet de hele bakkerij trillen. Het deeg klutste en klopte in het ritme van de muziek. Bakpiet lachte en begon zelfs een beetje te dansen.


Na een tijdje was het deeg perfect gemengd, en Bakpiet begon kleine bolletjes te rollen. Maar net toen hij dacht dat alles goed ging, hoorde hij een knal. De oven was ontploft, en de pepernoten vlogen alle kanten op!

"O nee, wat nu?" riep Bakpiet. Maar daar kwam Pietje Precies, de netjes-geklede Piet, met een blusapparaat. Hij bluste het vuur en redde de pepernoten.

De andere pieten hielpen Bakpiet om de pepernoten weer bij elkaar te rapen en in de oven te stoppen. Met een beetje magie van Toverpiet werden de pepernoten snel gebakken en roken ze heerlijk.


Uiteindelijk was Bakpiet's gekke pepernotenavontuur ten einde, en de pepernoten waren perfect gebakken. Sinterklaas kwam langs om te proeven en gaf Bakpiet een dikke knuffel. "Je hebt het geweldig gedaan, Bakpiet! De kinderen zullen hier dol op zijn."


En zo was het. Op Pakjesavond genoten alle kinderen in Nederland van de heerlijke pepernoten van Bakpiet, en ze lachten om zijn gekke avonturen in de keuken. Het was een Sinterklaasfeest om nooit te vergeten, vol met grappige pieten en heerlijke pepernoten.


En Bakpiet? Hij glimlachte breed terwijl hij zijn muts rechtzette en zich voorbereidde op een nieuw jaar vol bakplezier.

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page